Groninger Museum nog zeker tot dinsdag dicht

Foto: Ralph Richter © Groninger Museum

Vanwege hoog water in het kanaal waarin het museum staat heeft het Groninger Museum donderdagavond de benedenverdieping ontruimd. Het museum heef laten weten nog in ieder geval tot dinsdag de deuren te sluiten voor het publiek.

Het museum bevindt zich op een kunstmatig eiland in het zogenaamde Verbindingskanaal in de stad Groningen. Het water rond het museum is de afgelopen week flink gestegen.

Donderdagavond liet het waterschap

- advertentie -weten dat het waterpeil zou kunnen stijgen tot ongeveer 1,30 meter boven NAP. Omdat dat 20 centimeter boven het niveau ligt dat het museum zelf aanhoudt voor een ontruiming, werden de benedenzalen van het gebouw ontruimd.

Het museum hield het donderdagavond uiteindelijk overigens droog. Het water kwam net niet tot aan de ramen.

In 1998 werd het museum vanwege een hoge waterstand ook al eens ontruimd. Toen sijpelde het water via ramen op de benedenverdieping het museum binnen.

louvre-islamkunst-bellini-265
Afbeelding: Mario Bellini ArchitectsBij museum het Louvre in Parijs
zweder-getijdenboek-gr
Zweder getijdenboek - Afb: KBDe Koninklijke Bibliotheek (KB) en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: