Groningse archeologen leggen Kruitgrachtbrug bloot

Oude kaart van Groningen

Archeologen hebben in Groningen afgelopen week een historische brug blootgelegd. Dat meldt RTV Noord.

Het gaat om de zogenaamde Kruitgrachtbrug. Deze brug dateert uit de zeventiende eeuw en was vroeger de toegangsweg tot het Kruithuis. Nadat deze kruitopslagplaats in de negentiende eeuw was afgebroken, verdween de brug onder de grond.

Bij graafwerkzaamheden op de hoek van de Kruitstraat en het Schuitendiep kwam de brug afgelopen week weer even bloot te liggen. Volgens de onderzoekers verkeert de brug nog in een zeer goede staat. De vindplaats is inmiddels weer dichtgegooid.

- advertentie -
zahi-hawass-265-2
Zahi Hawass - Foto: Photo: VOA NewsDe Egyptische minister…
cervantes-265
Miguel de CervantesSpaanse archeologen willen weten waar de beroemde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: