Groot gat in Duitse snelweg A3 door WOII-bom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Tijdens werkzaamheden aan de snelweg A3 bij het Duitse Offenbach (deelstaat Hessen) is een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontploft. De bom richtte grote schade aan het wegdek aan.

Het gaat om een Britse bom van 500 pond. De bom werd tijdens de wegwerkzaamheden gevonden. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst werden gealarmeerd maar die slaagden er niet in het explosief te demonteren. De bom werd daarom ter plekke tot ontploffing gebracht, met een groot gat in het wegdek tot gevolgd. De vier meter diepe krater is 20 bij 25 meter groot.

Het verkeer is naar verwachting nog enkele dagen gestremd. Sinds de vondst van de bom staan er op de A3 lange files. Het is een van de drukste snelwegen van Duitsland.

Martin Bormann is de privésecretaris van Adolf Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog…
Onthulling monument in Kamp Vught door prinses Juliana, 1947 (NMKV)
Barak in Kamp VughtOp 'Dolle Dinsdag', 5 september…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: