Grootste dinosaurus ooit gevonden

In 2005 werd in Argentinië het skelet van een enorme dinosaurus gevonden. Het blijkt nu te gaan om de grootste dinosaurus die ooit is opgegraven. Het prehistorische dier kreeg de naam Dreadnoughtus schrani, wat zoveel betekent als ‘bang voor niets’. Schrani verwijst naar een Amerikaanse zaken die het onderzoek financieel ondersteunde.

Dreadnoughtus - cc

Dreadnoughtus – cc

De Dreadnoughtus schrani die is opgegraven, was waarschijnlijk nog niet eens helemaal volgroeid. Toch was het dier al zo’n 26 meter lang. De nek van de suariër was ruim 11 meter lang. Geschat wordt dat de Dreadnoughtus zeven keer zo zwaar was als de beroemde Tyrannosaurus rex.

De Amerikaanse wetenschappers die de resten onderzochten, schrijven deze week over de enorme dinosaurus in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De Dreadnoughtus was een plantenetende dinosaurus. Het onderzochte skelet is volgens de onderzoekers zo’n 77 miljoen jaar oud. Ongeveer de helft van het skelet is gevonden.

- advertentie -

Openingsafbeelding: Artist-impression van de Dreadnoughtus (Jennifer Hall – wiki)

Stonehenge uit de atlas van Blaeu, 1645
Ik kan ook ’t land niet uitgaan – ik schrijf dit op…
Grieks ministerie van Cultuur
Foto: Grieks ministerie van CultuurBij grootschalige opgravingen in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: