‘Grootste dinosaurus ooit gevonden’

Argentinosaurus, een dinosaurus waar de Titanosaurus erg op leek - cc

Argentinosaurus, een dinosaurus waar de Titanosaurus erg op leek – cc

In Argentinië zijn botten gevonden van een enorme dinosaurus. Het gaat mogelijk om de grootste dinosaurus die ooit is opgegraven.

Patagonië op een kaart uit 1775

Patagonië op een kaart uit 1775

De vondst is gedaan in een woestijn bij de stad La Flecha. In totaal zijn er zo’n honderdvijftig botten van in totaal zeven verschillende dinosaurussen gevonden.


Er werden ook botten gevonden van een Titanosaurus die, van kop tot staart, waarschijnlijk veertig meter lang en twintig meter hoog was. Het dier zou zo’n 77 ton hebben gewogen. Dat zijn zo’n veertien Afrikaanse olifanten bij elkaar. Het is ook 7 ton meer dan de vorige recordhouder, de Argentinosaurus, zo meldt de BBC. Het gewicht van het dier werd berekend door de lengte en omtrek van het dijbeen te meten.

De enorme plantenetende sauropode dinosaurus leefde tussen de 95 en 100 miljoen jaar geleden in de wouden van Patagonië.

- advertentie -

Volgens paleontologen gaat het om een nieuwe lid van de Titanosaurus-familie. Een naam heeft de nieuwe soort nog niet. De eerste botten werden ontdekt door een boer. Daarna vonden paleontologen nog tientallen botten. De resten verkeren in uitstekende staat.

Koninklijke wachtkamer in Baarn (Still NOS)
Koninklijke wachtkamer in Baarn (Still NOS)Vrijdag is de…
Adam Eva - Detail uit een triptiek van Jheronimus Bosch
Twee Nederlandse wetenschappers zeggen op zogenaamde Oegaritische kleitabletten uit de dertiende eeuw…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: