Grote evacuatie Maagdenburg na vondst WOII-bom

Maagdenburg werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd - Foto: Allgemeiner Deutscher Nachrichtendienst

Maagdenburg werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd – Foto: Allgemeiner Deutscher Nachrichtendienst

Zeker tienduizend mensen moesten donderdag uit het centrum van de Duitse stad Maagdenburg geëvacueerd worden nadat daar een bom uit de Tweede Wereldoorlog was gevonden.


De vondst werd woensdag al gedaan, in de buurt van het treinstation van de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt. Het ging om een zogenaamde 500-ponder. In verband met de ontmanteling van de bom moest donderdag ook een lokaal ziekenhuis worden geëvacueerd. De ontmanteling verliep voorspoedig.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Maagdenburg vrijwel geheel verwoest. In Duitsland worden nog geregeld bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dit vooral tijdens bouwwerkzaamheden.

Meestal verloopt de ontmanteling van deze bommen goed. In een wijk in München werd vorig jaar ook een WOII-bom gevonden. Toen die bom ‘gecontroleerd’ tot ontploffing werd gebracht vlogen een aantal daken in de stad in brand en knapten enkele tientallen ramen.

- advertentie -
Wenceslas Cobergher (1557-1634)
Het Brusselse pandjeshuis, of de Berg van Barmhartigheid zoals de officiële benaming…
Still uit de film 'In Darkness'
Still uit de film 'In Darkness'Het heldere geluid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: