Grote herinrichting voor Museum Het Prinsenhof

Entree van Museum Het Prinsenhof

Entree van Museum Het Prinsenhof

Vanwege een grote herinrichting is Museum Het Prinsenhof in Delft volgende jaar enkele maanden gesloten.

Het museum krijgt een nieuwe presentatie waarin aandacht wordt geschonken aan twee thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje en Delfts Blauw. Volgens Patrick van Mil, interim directeur van het museum, wordt de ambitie van Het Prinsenhof flink opgeschroefd:


Met de nieuwe tentoonstellingen manifesteert Het Prinsenhof zich als cultuurhistorisch museum van nationale betekenis en internationaal cultuur toeristisch publieksbereik. Die ambitie weerspiegelt zich in de kwaliteit en de attractiviteit van de presentatie, met topstukken uit de eigen collectie en bijzondere bruiklenen. Het prachtige, sfeervolle gebouwencomplex, klooster en het hof waar Willem van Oranje heeft gewoond en is gestorven, zal in de nieuwe opzet beter dan ooit kunnen worden beleefd.

Willem van Oranje

Willem van Oranje

Het concept voor de herinrichting is ontwikkeld door tentoonstellingsbureau XPEX. Dit bedrijf ontwikkelde eerder onder meer de Huygens tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag en de Canon-presentatie in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Vader des Vaderlands & Delfts Blauw

De nieuwe tentoonstelling over Willem van Oranje zal, naast het verhaal over zijn leven en zijn dood, ook ingaan op wat de Vader des Vaderlands Nederland heeft nagelaten. De nieuwe presentatie over Delfts Blauw vertelt het verhaal van een Delfts product dat is uitgegroeid tot een wereldwijd icoon. Het museum:

- advertentie -

De bezoeker ervaart de opkomst van een sierlijk, fris en onderscheidend product, dat zich door Delfts ondernemerschap op de markt weet te vestigen. Delfts Blauw past daarmee niet alleen bij Delft als historische en keramiekstad, maar ook bij het creatieve en innovatieve karakter van de stad.

Vanwege de herinrichting is het museum gesloten van van maandag 24 februari tot medio mei 2014.

Gerelateerde uitgaven:

[caption id="attachment_37262" align="alignleft" width="265"] Hollands Kaasmuseum in AlkmaarHet Hollands Kaasmuseum in Alkmaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: