Grote hoeveelheid munitie uit Eerste Wereldoorlog in beslag genomen

Foto van een willekeurige loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog

Foto van een willekeurige loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog

Op drie locaties in België hebben politieagenten afgelopen zondag een grote hoeveelheid munitie uit de Eerste Wereldoorlog in beslag genomen. Dat melden Belgische media.


Er waren invallen op drie locaties in de Westhoek. De agenten werden bijgestaan door medewerkers van de Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO). In Poelkapelle werden meer dan vierduizend zogenoemde obussen (granaten) en kogels meegenomen.

Verder werd er munitie in beslag genomen in Zonnebeke en Staden.

De munitie wordt op een later tijdstip vernietigd. Het meeste wapentuig zou gevonden zijn tijdens het ploegen van akkers in de Westhoek.

- advertentie -

4000 granaten gevonden in Belgische schuur

Het arsenaal van de geschiedenis - Maarten BrandsOp…
Registratie van Joden in Thessaloniki tijdens de Tweede…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: