Grote Mondriaan-tentoonstelling in Rome

Museum Vittoriano aan de Piazza Venezia in Rome

Prinses Máxima opent donderdag in Rome een grote Mondriaan-tentoonstelling. De expositie is samengesteld door het Haags Gemeentemuseum.

In het museum Vittoriano in Rome zijn tot eind januari ongeveer zeventig werken van Piet Mondriaan (1872-1944) te zien. Daarnaast worden er ook nog veertig werken van tijdgenoten van Mondriaan tentoongesteld. Zo zijn er bijvoorbeeld ook werken van Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop en Bart van der Leck te zien.Veel werken zijn in bruikleen gegeven door het Gemeentemuseum Den Haag dat de grootste collectie Mondriaan-werken ter wereld bezit. Voor de tentoonstelling zijn echter ook werken uit de Verenigde Staten, Canada en Japan overgebracht naar Rome.

- advertentie -

De tentoonstelling, getiteld L’Armonia Perfetta (Perfecte harmonie), laat onder meer zien hoe Mondriaan zich van een Haagse landschapsschilder ontwikkelde tot een invloedrijk modern kunstenaar.

paleis-loo-oranjesouvenirs-1-gr
cuypershuis-roermond2-gr

[caption id="attachment_13030" align="alignleft" width="265"]Cuypers en Munsterkerk - Gemeente Roermond

De afgelopen twee jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: