Grote schenking voor Catharijneconvent en Joods Historisch Museum

Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben beide een grote particuliere schenking en een legaat toegezegd gekregen.


Het echtpaar Delsman-Nussberger legt vast dat het grootste gedeelte van zijn nalatenschap en een periodieke schenking in gelijke delen zullen toekomen aan Museum Catharijneconvent in Utrecht en het Joods Historisch Museum in Amsterdam. De toekomstige nalatenschap wordt ondergebracht in twee Fondsen op Naam.

Deze fondsen hebben bij beide musea de verbreiding van kennis van het joods-christelijk erfgoed in de vorm van presentatie en educatie ten doel.

Het echtpaar is trouw bezoeker van Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum en steunt de samenwerking van de musea in het toegankelijk maken van de kennis van het joods-christelijk erfgoed. Marieke van Schijndel, directeur Museum Catharijneconvent:

- advertentie -

‘We zijn de heer en mevrouw Delsman zeer dankbaar dat zij ons op zo’n genereuze wijze steunen. Deze financiële bijdrage maakt het voor beide musea mogelijk – nu en in de toekomst – de kennis over het joodse en het christelijke erfgoed verder te verdiepen en te delen met het publiek.’

De heer Delsman:

‘Mijn vrouw en ik noemen Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum in ons testament, maar vinden het ook van belang om met een warme hand, al tijdens ons leven, te geven. Vanwege de afnemende kennis op het gebied van het joods-christelijke erfgoed is steun voor beide musea onontbeerlijk.’

Op verzoek van het echtpaar is de hoogte van de schenking niet bekend gemaakt.

Hoax?
Een tijdje geleden circuleerde op de sociale media de bijgevoegde foto van…
‘Pierre Gole kabinet’ (SMA)
Stedelijk Museum Alkmaar heeft heeft donderdag een bijzondere schenking onthuld: een kunstkabinet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: