Grote schenking voor Stedelijk Museum

Saskia Olde Wolbers, Paredolia still (red leaves), 2011, Courtesy Stiger van Doesburg

Saskia Olde Wolbers, Paredolia still (red leaves), 2011, Courtesy Stiger van Doesburg

Het Stedelijk Museum in Amsterdam krijgt naar aanleiding van de heropening een grote hoeveelheid kunstwerken van een verzamelaarsechtpaar cadeau. Het gaat in totaal om 127 werken van 92 kunstenaars.


De kunst wordt geschonken door Pieter en Marieke Sanders uit Haarlem. De schenking bestaat uit werk van onder meer Yael Bartana, Marinus Boezem, Edward Burtynsky, Gabriel Lester en Marijke van Warmerdam.

Het echtpaar Sanders verzamelt al meer dan veertig jaar kunst, met name werken van relatief jonge en nog onbekende kunstenaars uit Nederland en het buitenland. De afgelopen decennia maakten veel van die kunstenaars internationaal naam.

Pieter en Marieke Sanders over de schenking:

- advertentie -

“De heropening van het Stedelijk vraagt om een cadeau vonden wij. Voor ons was dat de aanleiding om een selectie te maken uit onze collectie en aan het Museum te schenken, zodat deze werken weer zichtbaar worden buiten de muren van ons huis. Want kunst moet gezien worden.”

Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden

[caption id="attachment_39077" align="alignleft" width="265"] Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden

Met verschillende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: