Grote WOII-bom geruimd in Dortmund

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Maar liefst 20.000 inwoners van Dortmund moesten zondag hun huis uit vanwege de ruiming van een grote vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De ontmanteling van de bom verliep voorspoedig.

De bom werd ontdekt na bestudering van luchtfoto’s. Het 1,8 ton zware Britse explosief lag in een industrieel gebied vlak buiten Dortmund. De ontmanteling liep enige vertraging op omdat zich nog enkele mensen in het gebied bevonden.

Vanwege de ontmanteling moesten mensen in een straal van 1,5 kilometer hun huizen verlaten. Ook een ziekenhuis en enkele centra voor bejaarden moesten ontruimd worden. In Duitsland worden nog geregeld bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Zoals zoveel steden werd Dortmund tijdens de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden gebombardeerd.

- advertentie -

Massive World War II Bomb Found in Dortmund

Sergeant in de sneeuw - Mario Rigoni Stern
Sergeant in de sneeuw - Mario Rigoni SternIn…
Grafsteen van Hannie Schaft - Foto: CCBrandpunt stond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: