Gummibeertjes Haribo vieren 90e verjaardag

Het gummibeerje of dansbeertje

Snoepfabrikant Haribo vierde maandag de negentigste verjaardag van een bijzonder snoepje, het zogenaamde Gummibeertje.

Het snoepje werd in 1922 voor het eerst gemaakt door Hans Riegel, oprichter van Haribo. Volgens het bedrijf werd met dit snoepje, dat door Riegel dansbeer werd genoemd, gelijk ook de eerste steen gelegd voor het “latere internationale succes” van Haribo. De snoepfabrikant:

Het snoepje isnog geïnspireerd door de gedresseerde beren die nog tot in de negentiende eeuw optreden op jaarmarkten, kerkwijdingsfeesten en andere feestelijkheden, als vast bestanddeel van het entertainmentprogramma.

De eerste dansberen van vruchtengom waren wat groter dan de huidige goud- of gummiberen.

- advertentie -

Drie jaar na de uitvinding van de dansbeer bracht Riegel een nieuw belangrijk product op de markt. Zijn bedrijf begon toen met de productie van dropproducten. Een eerste verkoophit was een lange dropstaaf met daarop de naam Haribo geperst. De dansbeer kreeg toen ook een neefje: zwarte beer. Momenteel verlaten dagelijks zo’n honderd miljoen snoepbeertjes de fabrieken van Haribo.

Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerDe…
Molens bij Kinderdijk - Foto: CC/BasDe gemeente Nieuw-Lekkerland heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: