Gunstige leningen voor monumenteneigenaren

Lucaskerk in Ermelo – Foto: CC/H.jalving

Monumenteneigenaren kunnen voortaan gunstige leningen tegen lage rente aanvragen voor de restauratie van niet-woonhuismonumenten zoals fabrieken en kerken. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) stelt hiervoor vanaf 2012 jaarlijks ongeveer zeventien miljoen euro beschikbaar.

Een soortgelijke regeling bestaat al enige tijd voor woonhuismonumenten. Voor niet-woonhuismonumenten komt nu dus ook een regeling. Staatssecretaris Zijlstra: “We weten uit ervaring dat deze regeling werkt.Daarom gaan we hem uitbreiden naar alle soorten monumenten”.

- advertentie -

De overheid benadrukt dat het niet gaat om een subsidie maar om een lening tegen lage rente voor de restauratie en het behoud van een rijksmonument.

De zogenaamde restauratiefondsplus-hypotheek kan aangevraagd worden bij het Nationaal Restauratiefonds.

Afb: Still trailerIn de Amsterdamse RAI is maandag de…
Foto: Still YouTubeDe Nederlandse staat wil kijken of het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: