‘Gute nacht freunde’ van stof ontdaan

Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette

Al 35 jaar lang begint het radioprogramma Met het Oog op Morgen met een stuk uit het lied ‘Gute Nacht Freunde’ van de Duitse zanger Reinhard Mey. Sinds donderdagavond klinkt een aangepaste versie.

De redactie van het radioprogramma was van mening dat de oude versie te stoffig was en niet meer bij de tijd was. “Je hoorde de ruis er doorheen”, aldus een medewerker van het actualiteitenprogramma. Het lied vervangen door een geheel andere tune dat was een brug te ver. Dat bleek vorig jaar nog toen de redactiebij wijze van 1 april-grap aankondige de tune te gaan wijzigen. Luisteraars reageerden massaal. De tune wijzigen bleek voor veel luisteraars een soort heiligschennis.

- advertentie -

Sinds donderdagavond klinkt dus een aangepaste versie van de originele tune. De zang van Reinhard Mey is behouden gebleven maar de muziek is wat ‘opgepimpt’.

De nieuwe versie is gemaakt door het Metropole Orkest. Luisteraars horen vanaf nu meer violen en minder blazers. De opgefriste tune is gearrangeerd door Franck van der Heijden.

Nederlandse koningsmantelDe PvdA wil niet dat Jorge Zorreguieta, de…
Op 1 januari 1738 verging het slavenschip Leusden voor de monding van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: