Dark
Light

Haags Historisch Museum lanceert geschiedenisapp

Auteur:
1 minuut leestijd
Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde – Foto: CC/M.Minderhoud
Het Haags Historisch Museum lanceert begin volgende maand een gratis geschiedenisapp voor de telefoon. De app, getiteld Vorstelijk en adellijk leven, voert gebruikers langs ruim veertig nog bestaande en soms verdwenen buitenplaatsen in Den Haag, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg en Rijswijk.

Met behulp van de app kan men ontdekken hoe de Haagse elite vroeger leefde en wat zich allemaal afspeelde op lommerrijke



buitenplaatsen als Kasteel Duivenvoorde, Hofwijck, Berbice of Wittenburg.

De route loopt via het netwerk van fietsknooppunten en heeft een totale lengte van zestig kilometer, maar kan ook in etappes gevolgd worden. Naast de app verschijnt een boekje met prentbriefkaarten en korte beschrijvingen van markante plekken op de route.

De geschiedenisapp Vorstelijk en adellijk leven is de eerste route binnen het project Reis naar toen, een initiatief van Willem van der Ham en Arthur Meyer. Opdrachtgevers zijn het Haags Historisch Museum en de Afdeling Monumentenzorg en Welstand van de Gemeente Den Haag.

De app wordt donderdag 6 september officieel gelanceerd door de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh. Vanaf dat moment is de app ook gratis te downloaden via www.haagshistorischmuseum.nl. De app is zowel geschikt voor Android als iPhone.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×