Haags Historisch verwerft schilderij Floris Arntzenius

Burgemeester Van Aartsen en Voorzitter Wladimiroff presenteren het aangekochte schilderij van Arntzenius

Burgemeester Van Aartsen en Voorzitter Wladimiroff presenteren het aangekochte schilderij van Arntzenius

Het Haags Historisch Museum is sinds kort eigenaar van het schilderij Wachtende koetsiers aan het Lange Voorhout van Floris Arntzenius (1864-1925). Het museum kon het werk aankopen dankzij een financiële bijdrage van het Sebastiaan Genootschap.

Arntzenius wordt gezien als een van de belangrijkste schilders van het Haagse stadsgezicht rond 1900. Na zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij bevriend raakte met Breitner en Israels, verruilde hij deze stad voor Den Haag. Die stad zou ook zijn hoofdmotief worden binnen zijn geschilderde oeuvre.

Het Haags Historisch Museum bezat al enkele werken van de kunstenaar. Het Sebastiaan Genootschap ondersteunt het Haags Historisch Museum bij het verwerven, behouden en presenteren van het Haagse erfgoed voor een breed publiek.

Het schilderij van Arntzenius is sinds vrijdag te zien in de vaste opstelling van het museum.

- advertentie -
Koningin Beatrix wordt door Wim Pijbes rondgeleid door het nieuwe Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum
Vanwege alle jubelberichten over het Rijksmuseum durf ik het haast niet te…
Gemeentemuseum in Den Haag - Foto: CC/Roel WijnantsHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: