Dark
Light

Half miljoen voor tentoonstelling Fries Museum

Auteur:
1 minuut leestijd
Topstuk van Lourens Alma-Tadema dat onlangs door het Fries Museum werd aangekocht
Topstuk van Lourens Alma-Tadema dat onlangs door het Fries Museum werd aangekocht

Het Fries Museum en het Stedelijk Museum Alkmaar krijgen geld van de Turing Foundation voor twee tentoonstellingen. Dat is deze week bekendgemaakt.

De Turing Toekenning wordt ter beschikking gesteld door de Turing Foundation, een goed doel van een van de oprichters van navigatiebedrijf TomTom. Met de deze tweejaarlijkse prijs wil de stichting musea helpen hun ambitieniveau te verhogen en in een vroeg stadium de beslissende bijdrage geven aan een uitzonderlijke expositie op het gebied van oude, moderne of hedendaagse beeldende kunst.

Eerdere winnaars van de prijs waren het Stedelijk Museum, Gemeentemuseum Den Haag en Museum Boijmans Van Beuningen.

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft de toekenning dit keer gewonnen. Het krijgt maar liefst 500.000 euro voor de realisatie van een tentoonstelling over de Brits-Nederlandse schilder Lourens Alma-Tadema (1836-1912). Deze van oorsprong Friese schilder maakte furore in het Victoriaanse Engeland.

Stedelijk Museum Alkmaar krijgt 150.000 euro voor een tentoonstelling over Caesar van Everdingen
Stedelijk Museum Alkmaar krijgt 150.000 euro voor een tentoonstelling over Caesar van Everdingen

Stedelijk Museum Alkmaar krijgt 150.000 euro voor voor de tentoonstelling Vleiend Penseel. Caesar van Everdingen (1616-1678) die in het najaar van 2016 te zien zal zijn.

Boek: Het verhaal van het Fries museum

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×