Handtas Thatcher geveild voor 28.000 euro

Margaret Thatcher

Een zwarte handtas van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher is maandagavond geveild voor een bedrag van 25.000 pond (28.000 euro). De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Thatcher, ook wel The Iron Lady genoemd, was van 1979 tot 1990 namens de Conservatieve Partij premier van Groot-Brittannië. De geveilde handtas is van het Britse merk Asprey. Thatcher had de tas onder meer bij zich tijdens ontmoetingen met de voormalige wereldleiders Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov.Waar Churchill altijd een sigaar bij zich had, was Thatcher vrijwel altijd te zien met een Asprey-tas. Naar verluidt had de premier er minstens zes in bezit. In veel cartoons over Thatcher werd de tas vroeger dan ook afgebeeld. Geregeld was in de cartoons te zien hoe Thatcher de tas gebruikte om klappen mee uit te delen aan haar rivalen.

- advertentie -

Margaret Thatcher stond bekend als een vrouw die van wanten wist. Politici die verbaal hardhandig door de premier onder handen waren genomen zeiden in de jaren tachtig dan ook wel eens dat ze door Thatcher waren “ge-handbagged”.

Christie’s over de handtas van Thatcher:

Emanuel van Meteren (1535-1612)Een Amerikaanse verzamelaar heeft een uniek…
Boudewijn Büch - Foto: VARADe biografie van schrijver en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: