Hans Goedkoop lid Raad van Toezicht Rijksmuseum

Hans Goedkoop op een promotieposter voor de serie De Gouden Eeuw

Historicus en presentator Hans Goedkoop volgt journalist Russel Shorto op als lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmusem Amsterdam. Het museum heeft dat donderdag laten weten.

Sinds 2000 presenteert Goedkoop het historische televisieprogramma Andere tijden van VPRO en NTR.

Voor dezelfde omroepen presenteerde hij eerder dit jaar de dertiendelige televisieserie De Gouden Eeuw, die vergezeld ging van een gelijknamig boek, dat hij samen met Kees Zandvliet schreef.

- advertentie -

Goedkoop promoveerde in 1996 op de biografie Geluk. Het leven van Herman Heijermans en publiceerde in 2004 een essaybundel over Nederlandse literatuur. Russel Shorto legde zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum enige tijd geleden om persoonlijke redenen neer.

hoorn-maquette-still
Deel van de maquette - Still Vimeo In de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: