Harry Mulisch krijgt borstbeeld in Haarlem

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Op de Grote Markt in Haarlem komt een bronzen borstbeeld van schrijver Harry Mulisch. Het beeld wordt onthuld op 30 oktober, de sterfdag van de auteur.

Initiatief voor het beeld is genomen door Stichting Harry Mulisch Verbeeld. Ook de burgemeester van Haarlem, Jaap Pop, is verbonden aan deze stichting.


- advertentie -

Het beeld, dat gemaakt wordt door beeldhouwster Jikke van Loon, moet de band tussen Haarlem en Mulisch onderstrepen. Het geld voor het beeld komt van verschillende fondsen. Ook de gemeente Haarlem draagt een deel bij.

De in 2010 overleden Harry Mulisch was ereburger van Haarlem. In 1927 werd hij in deze stad geboren. In zijn boeken schreef Mulisch geregeld over Haarlem. Zijn bekende roman De Aanslag speelt zich bijvoobeeld voor een deel in deze stad af. Zelf was Mulisch overigens niet altijd positief over zijn geboortestad.

Mulisch behoorde samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur. Hij was van Tsjechisch-Hongaars-Oostenrijkse afkomst en debuteerde in 1952 met de roman Archibald Strohalm.

Drie bekende boeken van Harry Mulisch:

...en draait vanaf nu op WordPress Historiek heeft…
[caption id="attachment_33105" align="alignnone" width="800"] Colosseum in Rome - Foto: CC/Diliff Rond het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: