Heijmans bouwt nieuw Nationaal Militair Museum

Oud Nederlands militair vliegtuig – Foto: CC

Het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg zal gebouwd worden door Heijmans PPP. De Rijksgebouwendienst heeft dat afgelopen weekend bekendgemaakt. Volgens de dienst was Heijmans de goedkoopste inschrijver.

De Rijksgebouwendienst sluit een zogenaamd DFMBO-contract af met het Brabantse bouwbedrijf. Dit houdt in dat Heijmans niet alleen het ontwerp, de bouw, de museale inrichting en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook de gedeeltelijke exploitatie van hetmuseum voor een periode van vijfentwintig jaar.

- advertentie -

Het Nationaal Militair Museum komt op het noordelijke gedeelte van de voormalige vliegbasis Soesterberg. In dit museum zullen, naast een defensiebreed thematisch gedeelte, de collecties van het Legermuseum – nu nog in Delft – en het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg worden samengebracht.

Op een groot buitenterrein zullen exposities worden ingericht en is ruimte beschikbaar voor evenementen. De opening van het Nationaal Militair Museum staat gepland voor het najaar van 2014.

potter-stier-gr
De Stier - Paulus Potter, 1647Ruim honderd werken uit…
MuseumPrijsDe genomineerden voor de Belgische MuseumPrijs van 2012 zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: