Heiligdom Asklepios ontdekt bij aanleg weg

Beeld van Asklepios

Bij de aanleg van een weg hebben Griekse archeologen de overblijfselen ontdekt van een heiligdom voor Asklepios, de god van de geneeskunst.

De ontdekking werd gedaan in de buurt van de stad Lamia, ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Athene. In de oudheid bevond zich op die plaats de stad Dafnounta. Het heiligdom dateert uit de vijfde eeuw voor Christus en is 30 bij 15 meter groot. Het is één van de oudste bouwwerken die met de verering van Asklepios te maken hebben.De archeologen konden het identificeren aan de hand van slangvormige offergaven, juwelen en scherven met de naam Asklepios erop. Asklepios, de zoon van Apollo, droeg een staf waar een slag zich omheen kronkelt. Dit is nog altijd het symbool van de geneeskunde.

- advertentie -

Volgens archeologe Maria-Fotini Papaconstantinou moest er heel snel worden gewerkt om de restanten van het heiligdom bloot te leggen, omdat de aannemers wilden doorgaan met het aanleggen van de weg. In zes maanden tijd moesten de archeologen werk verrichten wat ze normaal in twee jaar doen.

~ Natascha NeefParakalo

Pater Castorius bij een voetbalwedstrijd - Foto: Centre CéramiqueBij…
De hoekman - Foto: RCEBij de Rijksdienst voor het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: