‘Heilige grond’ WOI naar Londen gebracht


Deze week bracht een Belgisch oorlogsschip “heilige aarde” naar Londen. Het ging om aarde afkomstig van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Grote Oorlog sneuvelden er naar schatting zo’n 1 miljoen Britten. De meesten kwamen om het leven in Frankrijk en het zuidwesten van Vlaanderen.

Afgelopen zomer verzamelden zo´n duizend Britse en Belgische kinderen aarde van de slagvelden van toen. Deze aarde werd in zeventig zakken gestopt en met het fregat Louise Marie overgebracht naar Londen. Zaterdag werd de aarde officieel overgedragen aan de Britten. De ‘heilige aarde’ krijgt een plek in de Flanders Fields Memorial Garden.

Zaterdag werd herdacht dat prins Willem Frederik op 30 november 1813 na…
De val van AantjesDe EO zendt de komende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: