Heiligenbeelden vernield in kerk Maastricht

Christus Hemelvaartparochie in Pottenburg – Foto: Stichting Kerkgebouwen in Limburg

Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een bezoek gebracht aan de Christus Hemelvaartparochie in Pottenburg, een wijk in Maastricht.

De vandalen kwamen de kerk binnen door een ruit van de sacristie te vernielen. Eenmaal binnen werden verschillende heiligenbeelden onherstelbaar vernield. De inbrekers probeerden ook op verschillende plekken in de kerk brand te stichten. Hierbij is het altaar beschadigd.

Vanwege de ravage kan de kerk de komende tijd niet gebruikt worden. De parochianen kunnen in een kerk in de buurt terecht.

- advertentie -Het is al de derde keer in drie weken tijd dat er in de kerk wordt ingebroken. Voor zover bekend is er niets gestolen.

De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar sporen die eventueel kunnen leiden tot aanhouding van de dader of daders. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

Sanatorium Joseph Lemaire / Foto: Vlaamse overheidDe Vlaamse minister…
Domkerk en Severikerk in Erfurt - Foto: CC/Oliver KurmisPaus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: