‘Hells Angels wilden Mick Jagger doden’

Mick Jagger

Mick Jagger


Leden van de Hells Angels wilden in 1969 een moordaanslag plegen op de beroemde zanger van van de Rolling Stones Mick Jagger. Dat heeft documentairemaker Tom Mangold zondag gezegd in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Mangold is voor de BBC bezig met een documentairereeks over de FBI. Maandag wordt de eerste aflevering van de serie uitgezonden en daarin vertelt FBI-agent Mark Young over de moordplannen van de Hell’s Angels. De FBI-agent vertelt dat de Hell’s Angels het huis van Mick Jagger op Long Island bij New York vanuit zee wilden bestormen.

Schipbreuk
Tijdens de reis naar het huis van de beroemde rockzanger zouden ze echter in een storm terecht gekomen zijn en overboord geslagen zijn. Volgens Young overleefden de Hell’s Angels de schipbreuk maar zagen ze hierna wel af van verdere plannen tegen Jagger.

De Hell’s Angels zouden Mick Jagger hebben willen vermoorden omdat ze niet meer de bewaking mochten verzorgen tijdens optredens van de populaire band. Dit nadat de Hell’s Angels op 6 december 1969 tijdens een concert een 18-jarige fan hadden doodgestoken.

- advertentie -

Het bewuste concert van de Rolling Stones in 1969 waarbij de Hell’s Angels de beveiliging verzorgen:

Na afloop van het concert is te zien hoe Jagger de videobeelden van het incident bekijkt.Links:

De voormalige inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg, professor dr. Herre Kingma beweert in…
De Britse geheime dienst MI5 riep tijdens de Tweede Wereldoorlog de hulp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: