Herbouw Elleboogkerk van start

Elleboogkerk tijdens de brand in 2007 – Foto: Natascha Neef

Deze week wordt een start gemaakt met de herbouw van de Elleboogkerk in Amersfoort. De kerk brandde in 2007 af.

Ten tijde van de brand was in de kerk het Armando Museum gevestigd. Dit museum is momenteel tijdelijk gevestigd in het Rietveldplantsoen in Amersfoort. Na de herbouw van de Elleboogkerk keert het Armando Museum niet terug naar de oude locatie. Het museum verhuist naar landhuis Oud-Amelisweerd in Utrecht.

Vorig jaar stelde de gemeente Amersfoort de herbouw van de Elleboogkerk in verband met bezuinigingen nog uit.

- advertentie -

Deze week start een bouwbedrijf dan toch met de werkzaamheden voor de herbouw van de kerk. Eerst worden voorbereidingen getroffen voor de sloop van onder meer binnenmuren en plafond. Het is de bedoeling dat de kerk eind 2012 helemaal herbouwd is. De kerk zal er dan van buiten precies zo uit zien als voor de brand in 2007. Er is nog geen nieuwe gebruiker van de Elleboogkerk bekend.

mechelen-begijnhof-gr

[caption id="attachment_12118" align="alignleft" width="265"]Zicht vanuit Conventstraat - Foto: Onroerend Erfgoed

De Vlaamse minister…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: