Herdenking Slag om Arnhem

John Frostbrug

Op verschillende plekken in Nederland wordt dit weekend de Slag om Arnhem herdacht. Het is dit weekend precies 67 jaar geleden dat die slag begon. De slag maakte onderdeel uit van Operatie Market Garden die Nederland in 1944 moest bevrijden van de Duitse bezetter. Bij Arnhem werd de strijd echter verloren, waardoor de bevrijding uiteindelijk een half jaar – en een hongerwinter – langer duurde.

Vrijdagavond werd al een herdenkingsbijeenkomst gehouden aan de voet van de historische John Frostbrug.De bijeenkomst werd door ongeveer duizend mensen bijgewoond. Onder hen enkele tientallen veteranen. Er werd op de ‘brug te ver’ onder meer een zogenaamde slow march gehouden door de Massed Band van Pipes & Drums.

Boven de Ginkelse Heide bij Ede landen zaterdag duizend parachutisten uit Nederland, Amerika, Italië en België.

De officiële herdenking vindt zondag plaats op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Op dit ereveld liggen 1754 soldaten, piloten en mariniers die tussen september 1944 tot april 1945 sneuvelden. De meesten van hen kwamen om tijdens de Slag om Arnhem.

Herinneringscentrum Kamp WesterborkEind september wordt in het Herinneringscentrum Kamp…
ArchiefSchrijver Willem Federik Hermans meldde zich in 1942 bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: