Herdenkingsmunt voor jubilerend Wereld Natuur Fonds

Luchtballon van het WNF – Foto: CC – José Cruz/ABr

Het ministerie van financiën brengt naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds een speciale herdenkingsmunt uit.

De ‘eerste slag’ van de nieuwe euro-herdenkingsmunt vindt halverwege september plaats. Het ontwerp van de munt is gemaakt door Willehad Eilers. Het Nederlandsche Muntenhuis:

De voorzijde van het ’50 jaar WNF Vijfje’ laat een boomkroon zien, met centraal daarin het portret vanKoningin Beatrix. De keerzijde toont een wortelstructuur, die nodig is om de boom te voeden en te laten bloeien.

Het Wold Wildlife Fund werd in 1961 opgericht. Prins Bernhard werd in 1961 de eerste voorzitter van de internationale natuurbeschermingsorganisatie. De Nederlandse Wereld Natuur Fonds werd een jaar later opgericht en is gevestigd in Zeist. Vier jaar later zag de Belgische afdeling het levenslicht.

- advertentie -
Anthonie HeinsiusBij uitgeverij Walburg Pers verschijnt volgende maand een…
Het standbeeld op de Roode Steen in Hoorn -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: