Herinneringscentrum Bronbeek verhuist mogelijk naar Vrijheidsmuseum WO2

Vrijheidsmuseum WO2

Vrijheidsmuseum WO2

Het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek verhuist mogelijk naar het nieuwe Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen. Dat meldt omroep Gelderland.


In Arnhem, waar het herinneringscentrum momenteel gevestigd is, wordt verrast gereageerd op de voorgenomen verhuizing. D66 is blij met het nieuwe museum dat goed kan zijn voor de regio, maar de partij vindt het wel een “veeg teken” dat het eerste nieuws dat naar buiten komt is dat het Indisch Herinneringscentrum uit Arnhem weggaat. “Willen we de regio versterken of gaat het om de vestigingsplaats?”, aldus fractievoorzitter Sabine Andeweg

Vrijheidsmuseum WO2 wil de deuren in 2017 openen. Het museum – dat gesteund wordt door de Radboud Universiteit, Hotel De Wereld en de landelijke stichting Musea en Herinneringscentra – zal gewijd zijn aan de Tweede Wereldoorlog, vrijheid en vrede.

Het museum gaat ervan uit jaarlijks tussen de 200.000 en 225.000 bezoekers te kunnen trekken.

- advertentie -

30 miljoen

Het bedrijfsplan van het nieuwe museum werd zondag gepresenteerd. Voor de bouw van het museum en de renovatie van Bevrijdingsmuseum in Groesbeek blijkt nog tussen de 8 en 13,5 miljoen euro nodig te zijn. De stichting achter het museum hoopt dat geld de komende anderhalf jaar bijeen te krijgen. In totaal is met het nieuwe museum zo’n 30 miljoen euro gemoeid.

Voor de exploitatie van het museum zou de stichting ook nog geld tekort komen.

Of het museum er daadwerkelijk komt, hangt onder meer af van de provincie Gelderland, de gemeente Nijmegen en het vfonds. Deze partijen moeten binnenkort bepalen of ze het museumplan financieel haalbaar achten.

Directeur Peter de Haan over Vrijheidsmuseum WO2

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/168818576″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Adolf Hitler als baby
Geboortehuis van Adolf Hitler - ccOm te voorkomen…
Luchtfoto van Amsterdam
De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan sprak afgelopen zondag de 25ste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: