Herinrichting Museum Prinsenhof Delft van start

Prinsenhof in Delft

Prinsenhof in Delft

Aankomende maandag wordt een begin gemaakt met een grote herinrichting van Museum Het Prinsenhof in Delft. Het museum krijgt een nieuwe presentatie waarin aandacht wordt geschonken aan twee thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje en Delfts Blauw.


Vanwege de herinrichting is het museum gesloten tot en met 24 mei 2014. Omdat het museum zondag voor het laatst in zijn oude vorm te bezoeken is, hoeft het publiek deze dag geen entreegeld te betalen. Zaterdagavond is er daarnaast een avond ‘KUNSTschaatsen’ in het museum, een speciale avond voor iedereen die ’s avonds de schaatsen onder wil binden en nog een laatste bezoek aan het museum ‘oude stijl’ wil brengen.

Nalatenschap Willem van Oranje

Na de herinrichting vertelt de nieuwe tentoonstelling over Willem van Oranje, naast het verhaal over zijn leven en zijn dood, ook over de nalatenschap van de Vader des Vaderlands. De nieuwe presentatie over Delfts Blauw vertelt het verhaal van een Delfts product dat uitgroeide tot een wereldwijd icoon.

Paard Wexy
Paard WexyHet beroemde paard Wexy, dat samen met…
Een festoen met bloemen en fruit - Pieter Galis (detail)
Een festoen met bloemen en fruit - Pieter…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: