Herontdekte aquarel Cézanne brengt 17 miljoen dollar op

Detail van het werk – klik voor een vergroting

Bij veilinghuis Christie’s in New York is dinsdag een aquarel van de Franse kunstschilder Paul Cézanne (1839-1906) geveild voor een bedrag van 17 miljoen dollar. Omgerekend is dat ongeveer 14,3 miljoen euro.

Het gaat om een voorstudie in waterverf voor zijn beroemde serie Kaartspelers, vijf schilderijen die vaak worden gerekend tot de beste werken van de modernist. De studie was bekend van een zwartwit-foto in de collectie van de Amerikaanse kunstverzamelaar Heinz F. Eichenwald. Eerder dit jaar dook de originele studie op in eenTexaanse privé-collectie.

- advertentie -

Christie’s verwachtte dat het werk tussen de 11 en 15 miljoen euro op zou brengen.

Vorig jaar werd het werk De Kaartspelers van Cézanne voor meer dan 250 miljoen dollar verkocht aan de emir van Qatar. Hiermee is dit doek het duurst verkochte schilderij ooit.

Er werden in New York nog meer werken van impressionistische kunstenaars verkocht. Het stilleven Les Pivoines (De Pioenrozen) van Henri Matisse (1869-1954) bracht eveneens 17 miljoen dollar op.

else-berg-en-mommie-schwarz-gr
Zelfportret met blauwe jurk - Else Berg 1917 (Collectie…
[caption id="attachment_14884" align="alignleft" width="265"]De Schreeuw - Edvard Munch, 1893Het wereldberoemde werk De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: