Herontdekte studie Cézanne onder de hamer

Afb: Christie’s

Bij veilinghuis Christie’s in New York wordt op 1 mei een herontdekt werk van Paul Cézanne (1839-1906). Het gaat om een studie in waterverf voor zijn beroemde serie Kaartspelers, vijf schilderijen die vaak worden gerekend tot de beste werken van de modernist.

De studie was bekend van een zwartwit-foto in de collectie van de Amerikaanse kunstverzamelaar Heinz F. Eichenwald. Eerder dit jaar dook de originele studie op in een Texaanse privé-collectie. Veilinghuis Christie’s verwacht dat het werk tussen de 11 en 15 miljoen euro gaat opbrengen.

De afgelopen jaren kwamen er meer teruggevonden meesterwerken onder de hamer bij Christie’s, zoals Picasso’s Naakt met groene Bladeren uit 1932 (106,5 miljoen dollar in 2010) en Hoofd van een Muze (47.9 miljoen dollar in 2009) van Rafaël Sanzio.

- advertentie -

Vorig jaar werd het werk De Kaartspelers van Cézanne voor meer dan 250 miljoen dollar verkocht aan de emir van Qatar. Hiermee is dit doek het duurst verkochte schilderij ooit.

tulpenboek-frans-hals-museum-brabantsson
De Brabantsson - Foto: Frans Hals MuseumHet Frans Hals…
'De bocht van de Herengracht' (1671-72) van Gerrit BerckheydeHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: