Herstel begraafplaats Benghazi begonnen

Oorlogsbegraafplaats Benghazi – Foto: CWGC

Er is een begin gemaakt met het herstellen van de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest in Benghazi, waar in februari dit jaar grote vernielingen aangericht werden. Dat meldt de Commonwealth War Graves Commission. De vernielingen werden in de media toegeschreven aan radicale moslims die protesteerden tegen de koranverbrandingen in Afghanistan.

Alle gebroken grafstenen zijn verwijderd en tijdelijke bordjes zijn ter vervanging neergezet. De begraafplaats is opgeruimd en oogt volgensmedewerkers van de Commonwealth War Graves Commission, die naar de plek afreisden, weer toonbaar.

- advertentie -

Op de begraafplaats is geen gras aanwezig om te maaien, maar wel is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om onkruid en vuil te verwijderen rond de graven. Nieuwe grafstenen zijn besteld en zullen de komende maand geproduceerd en verscheept worden.

De situatie in Libië is nog steeds onvoorspelbaar en het Britse ministerie van Buitenlandze Zaken ontraadt het om de regio Benghazi te bezoeken, tenzij noodzakelijk.

Lokale medewerkers van de CWGC zijn echter weer in staat werkzaamheden te verrichten op de begraafplaats. Zij houden zich nu bezig met het verwijderen van de overblijfselen van de “Cross of Sacrifice” die eveneens beschadigd is tijdens de aanval.

Tekst: wo2actueel.nl

Korte video van de vernieingen

UtrechtOp 14 juli 1942 vond in Nederland de eerste…
Foto: Herinneringscentrum Kamp WesterborkIn Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt volgende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: