Herta Heuwer (1913-1999) – Uitvindster van de curryworst

Het is zondag precies honderd jaar geleden dat Herta Heuwer, de bedenker van de curryworst, werd geboren. Google staat bij dat feit stil met een speciaal logo op de Duitse startpagina.

Doodle ter ere van Herta Heuwer en haar curryworst

Doodle ter ere van Herta Heuwer en haar curryworst

De curryworst is een van de meest gegeten worsten in Duitsland. Al zijn er ook gebieden waar de bloedworst erg populair is. De Duitse Herta Heuwer zou op 4 september 1949 de eerste curryworst hebben verkocht. Dit in haar winkeltje op een hoek van de Kaiser-Friedrich-Straße in Berlijn. Ze maakte een pikante saus op basis van onder meer tomaten en curry-poeder.

Het werd een groot succes. Na tien jaar verkaste ze naar een grotere locatie in Berlijn en tijdens de hoogtijdagen was de winkel van Heuwer dag en nacht geopend. De onderneemster vroeg zelfs patent aan op haar uitvinding. In Duitsland is de curryworst inmiddels niet meer weg te denken en Berlijn wordt wereldwijd gezien als de ‘hoofdstad van de curryworst’. In die stad is sinds enkele jaren ook een curryworst-museum te vinden.

Lijst van uitvindingen
Meer historische vrouwen

- advertentie -

Currywurst Museum in Berlin

curryworst-plaquette-gr

Antoni Gaudí (1852-1926) - Catalaanse architect
Het is dinsdag precies 161 jaar geleden dat de beroemde Catalaanse architect…
Rosalind Franklin
Omdat het donderdag precies 93 jaar geleden is dat de Britse chemicus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: