Het Brandspuitenboek van Jan van der Heijden

PRIKBORD – Het Brandspuitenboek van Jan van der Heijden ontsloten in het Brandweermuseum Wassenaar op zaterdag 2 maart 2013

Jan van der Heijden schreef aan het eind van de 17e eeuw samen met zijn zoon Beschrijving der Nieuwlyks uitgevonden en geoctrojeerde Slang-Brand-Spuiten en Haare wijze van Brand-blussen.

Gijs Brandt leidt u met verve door dit mooi geïllustreerde, baanbrekende werk en maakt u vertrouwd met de talenten van Jan van der Heijden (1637 – 1712) als schrijver, beeldend kunstenaar, ondernemer en marketeer. Gijs Brandt was medesamensteller van de tentoonstelling over Jan van der Heijden in het Gorcums Museum. In het Brandweermuseum zijn op die dag ook te zien een facsimile van het Brandspuitenboek, een catalogus van zijn schilderijen, een brandspuit uit zijn fabriek die in 1695 door Wassenaar is aangeschaft en enkele originele prenten,

- advertentie -

Inloop vanaf 13.30 uur
graag reserveren! via O629011009 of brandweermuseum@wassenaar.nl
de toegang is gratis
Locatie: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Afzender: Brandweermuseum Wassenaar

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

De Corinthian; maandblad voor amateursport (1924)De Koninklijke Bibliotheek (KB)…
PRIKBORD - Waar gaat het naar toe met de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt)?…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: