Het bruidsboeket van Jackie Kennedy, 1953

Op 12 september 1953 trouwde Jacqueline Kennedy met toenmalig senator John F. Kennedy. De huwelijksvoltrekking vond plaats in Newport, Rhode Island, en werd bijgewoond door zo’n zevenhonderd personen.

Na afloop was er een receptie in het huis waar Jackie Kennedy opgroeide. In dit huis, het zogenaamde Hammersmith Farm, gooide de kersverse Kennedy haar bruidsboeket. helemaal volgens het boekje lijkt dit niet te zijn gegaan. Normaal gesproken wordt het boeket blind over de rechterschouder gegooid.

Door het presidentschap van haar man werd Jackie Kennedy in 1961 de Amerikaanse first lady. Ze zat naast hem in de auto toen John F. Kennedy tijdens een bezoek aan Dallas in 1963 werd doodgeschoten. Jackie Kennedy trok zich na de moord terug uit het publieke leven. Vijf jaar later hertrouwde ze met de Griekse zakenman Aristoteles Onassis.

Jacqueline Kennedy in Givenchy, Robert Kennedy, John Jr., Caroline, en Peter Lawford verlaten het Capitool na de ceremonie van John Fitzgerald Kennedy op 24 november 1963

Jacqueline Kennedy in Givenchy, Robert Kennedy, John Jr., Caroline, en Peter Lawford verlaten het Capitool na de ceremonie van John Fitzgerald Kennedy op 24 november 1963
Kinderen in Auschwitz, kort na de bevrijding (1945)
Op 27 januari 1945 wordt Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. In…
Evacuatie tijdens de Watersnoodramp, stavenisse, 1953 – Ed van Wijk, collectie Nederlands Fotomuseum
De Watersnoodramp van 1953 is de grootste natuurramp in de Nederlandse naoorlogse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: