Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton

Het huis aan de Gouden Bocht - Jessie Burton

Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton

Een historische roman van Jessie Burton, geïnspireerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum.

Amsterdam, 1686. Nella Oortman komt aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs en ze begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde vrijgevochten schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar met geen vinger aan.

Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht – maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt Nella mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld.

Boektrailer: Het huis aan de Gouden Bocht

- advertentie -

Lees ook:

Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton
ISBN: 9789021809519
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Paperback, 368 pagina’s
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

De Amsterdamse schuttersstukken in 1653
De Amsterdamse schuttersstukken in 1653Speciale editie van het…
Samuel Pallache
Samuel PallacheSamuel Pallache, koopman, kaper en diplomaat tussen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: