Het is weer Museumweekend

Museumweekend

Museumweekend

Het is dit weekend weer Museumweekend. Honderden musea in Nederland organiseren op 5 en 6 april speciale activiteiten. Thema is net als vorig jaar Doe een museum. Het Museumweekend is een initiatief van Stichting Museumkaart.


Ten opzichte van voorgaande jaren is er wel een en ander veranderd. Vanaf dit jaar kunnen bijvoorbeeld alleen musea meedoen die lid zijn van de Museumvereniging. Nieuw is ook dat musea zelf kunnen bepalen wat hun entreeprijs is tijdens het weekend. De Museumvereniging:

“Wij laten de vraag om korting of gratis toegang los. Hier staat wel tegenover dat we de musea met nadruk vragen dit weekend iets speciaals te organiseren. Wij willen graag dat het Museumweekend laagdrempelig is omdat we zo de incidentele bezoekers kunnen verleiden te komen.”

Volgens de organisatie gaat het om het grootste culturele evenement van Nederland. Dit jaar doen er bijna driehonderd musea mee.

Een jaar geleden brachten zo’n 900.000 mensen een bezoek aan een museum tijdens het Musemweekend. Toen deden er echter veel meer instellingen (450) mee. Op de website www.museumweekend.nl is te zien welke musea dit jaar meedoen aan het weekend.

- advertentie -
Merovingisch glaswerk: 'buidelbeker' - RMO
Fibulae met granaat uit Rhenen - RMO Het Rijksmuseum…
Van Gogh MuseumDe Museumvereniging heeft besloten het format…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: