Het Klokhuis komt met serie over werelderfgoed in Nederland

Het Klokhuis start op woensdag 9 maart met een tiendelige serie over de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland. Klokhuispresentatoren Bart, Maurice, Nienke en Dolores bezoeken deze unieke plekken en zoeken uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland.

Het Klokhuis bij de Molens van Kinderdijk

Het Klokhuis bij de Molens van Kinderdijk

De Toren van Pisa, de Chinese muur, de piramides van Gizeh: allemaal bekende plekken op de wereld die door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed, monumenten met een unieke culturele of natuurlijke waarde. Nederland heeft ook tien werelderfgoederen: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, de binnenstad van Willemstad op Curaçao, het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer, Droogmakerij De Beemster bij Purmerend, het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en sinds 2014 ook de Van Nellefabriek Rotterdam.

Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

Waarom zijn deze locaties – die (bijna) allemaal bij ons ‘in de buurt’ zijn – uniek in de wereld? Waarom mogen zij zich scharen in het rijtje Great Barrier Reef, Zijderoute en de Prambanan tempel? Voor iedere locatie is daar een eigen, uniek antwoord op te vinden. Vanaf 9 maart 2016 staat Het Klokhuis stil bij deze en andere vragen over de werelderfgoederen.

- advertentie -

Boek: Werelderfgoed van Nederland

Afleveringen:

  • 9 maart – Molencomplex Kinderdijk-Elshout
  • 16 maart – Het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer
  • 23 maart – Het Rietveld Schröderhuis in Utrecht
  • 30 maart – Droogmakerij De Beemster bij Purmerend
  • 6 april – De Waddenzee
  • 13 april – De Stelling van Amsterdam
  • 20 april – De Van Nellefabriek
  • 27 april – Schokland en omgeving
  • 4 mei – De Amsterdamse Grachtengordel
  • 10 mei – De binnenstad van Willemstad op Curaçao
Interieur van de Sint-Willibrordkerk in Utrecht - cc
Tijdens het Goed Geld Gala ontving Museum Catharijneconvent in Utrecht woensdag 925.000…
Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
De BankGiro Loterij steunt Het Scheepvaartmuseum met 760.000 euro om het project…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: