Het Klokhuis over Dodenherdenking

Op dinsdag 3 mei besteedt Het Klokhuis in een speciale aflevering aandacht aan Dodenherdenking. Ieder jaar wordt op 4 mei op de Dam in Amsterdam de Nationale Herdenking, of Dodenherdenking gehouden. Tijdens Dodenherdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Hierbij wordt om 20.00 uur om 2 minuten stilte gevraagd.

Maurice laat zien wat er allemaal gebeurt vóór die 2 minuten stilte. Wat betekent die stilte voor mensen die rechtstreeks met oorlog te maken hebben gehad? Op veel andere plaatsen wordt ook herdacht. Bijvoorbeeld op de Waalsdorpervlakte. Maurice hoort van nabestaanden wat daar tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurd is.

Saïd en Jonathan oefenen twee minuten stilte.

Boek: Breekbare dagen. 4 en 5 mei door de jaren heen

- advertentie -
Johanna Naberprijs 2016
Maite Karssenberg is de winnares van de Johanna Naberprijs 2016, met haar…
Tentoonstelling toont Japans-Indische nakomelingen
De Japanse fotografe Miyuki Okuyama portretteerde 30 mensen uit Nederland, die geboren…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: