‘Het Loo: een Vorstelijke Buitenplaats’

Paleis het Loo

Naar aanleiding van het ‘jaar van de historische buitenplaats’ is in de tuin van Paleis Het Loo vanaf aanstaande vrijdag de presentatie Het Loo: een Vorstelijke Buitenplaats te zien.

De presentatie moet bezoekers een beeld geven van de rol die Het Loo sinds 1684 als buitenplaats heeft gespeeld in het leven van de Oranjes. Zo wordt bijvoorbeeld ingegaan op het ontstaan van de buitenplaats in de periode van Willem III en Mary Stuart II (zeventiende eeuw) en de belangrijke rol die water in de keuze van deze locatie speelde. Paleis Het Loo:

Vervolgens komt Het Loo in de tijd van koningin Wilhelmina en het heden aan bod. Het Loo vormt anno 2012 de grootste buitenplaats van Nederland en is hét toonbeeld van een zeventiende-eeuwse baroktuin met een Hollands tintje.

De presentatie loopt van 6 april tot en met 16 september 2012.

- advertentie -
Affiche van Henri Toulouse-LautrecHet Toulouse Lautrec Museum in de…
Het voormalige Scheringa Museum in Spanbroek - Foto: CC/Marion…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: