Het Loo stelt ‘palfrenierskamer’ open voor publiek

De Palfrenierskamer

Naar aanleiding van de Open Monumentendagen stelt Paleis Het Loo op zaterdag 10 en zondag 11 september eenmalig de zogenaamde ‘palfrenierskamer’ open voor het publiek.

Deze ruimte diende oorspronkelijke als eetzaal voor het stalpersoneel en wordt na restauratie tegenwoordig verhuurd als vergaderzaal. paleis het Loo heeft besloten de ruimte eenmalig open te stellen nar aanleiding van het thema van de Open Monumentendagen: Herbestemming. Het Loo over de kamer:

De Palfrenierskamerwas oorspronkelijk de gemeenschappelijke eetzaal van de palfreniers en andere medewerkers, die aan de stallen van Paleis Het Loo waren verbonden. De Palfrenierskamer ligt in het centrale paviljoen van het stallencomplex, dat in de jaren 1907-1909 werd gebouwd door de toenmalige rijksbouwmeester C.H. Peters, ter vervanging van de oude stallen in de omgeving het paleis.

De palfrenierskamer is tijdens de Open Monumentendagen van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

- advertentie -
TV Toys MuseumHet TV Toys Museum verhuist naar het…
Beelden op Nemrut DagiDe Turkse minister van cultuur, Ertugrul…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: