‘Het Nieuwe Rijksmuseum’ wint Zilveren Nipkowschijf

Rijksmuseum

De Zilveren Nipkowschijf is dit jaar gewonnen door de documentaireserie Het Nieuwe Rijksmuseum van Oeke Hoogendijk. Dat is woensdag bekend geworden.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een televisieprogramma en is vernoemd naar Paul Nipkow, een Duitser die vaak genoemd wordt als een van de grondleggers van de televisie. Een jury van televisierecensenten van kranten en tijdschriften bepaalt steeds wie de Nipkowschijf wint.

In de documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum volgde regisseur Oeke Hoogendijk de verbouwing van het Rijksmuseum achter de schermen. De jury van de Nipkowschijf noemt de serie een “meesterwerk” en “het magnum opus van een meesterverteller”.

- advertentie -

O’Hanlons Helden

Vorig jaar ging de Zilveren Nipkowschijf ook al naar een historische serie. Toen won de VPRO-serie O’Hanlons Helden. In deze achtdelige serie kroop Redmond O’Hanlon in de huid van ontdekkingsreizigers uit de negentiende eeuw.

Gerelateerde boeken:

Bekijk de televisieserie ‘Het Nieuwe Rijksmuseum’:

De platbodem - Foto: ZuiderzeemuseumHet Zuiderzeemuseum in Enkhuizen moet…
Jacob trekt bij Laban weg - Cornelis Buys II…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: