Het Scheepvaartmuseum brengt Gouden Eeuw tot leven

dankzij bijdrage BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij steunt Het Scheepvaartmuseum met 760.000 euro om het project ‘Dare to Discover’ te realiseren. Met Dare to Discover belandt de bezoeker door middel van een virtual reality-bril en verschillende andere virtuele technieken middenin de Gouden Eeuw. Als kapitein, of in de rol van een ander personage, van het VOC-schip Amsterdam gaat hij op handelsreis naar Azië en ervaart het leven van toen in het nu.

Centraal in het project staat het eerste businessplan van De Compagnie van Verre uit 1595, een document dat onderdeel vormt van de collectie van Het Scheepvaartmuseum. Het innovatieve project speelt in op de toenemende vraag van het bezoekers hoe het leven aan boord écht was, en koppelt historie aan het heden.

Interim directeur Hans Gerson van Het Scheepvaartmuseum is uitermate blij met de steun van de BankGiro Loterij:

“Dit is natuurlijk zo’n bepalende periode geweest voor de maritieme geschiedenis van Nederland. Met Dare to Discover kunnen we op een innovatieve manier laten zien hoe het toen was, waarbij we het monumentale gebouw ’s Lands Zeemagazijn, de museumcollectie en het VOC-schip Amsterdam kunnen verbinden. Een uniek verhaal van ondernemerschap, lef en nieuwsgierigheid, dat we dankzij de BankGiro Loterij kunnen realiseren.”

Boek: Het Scheepvaartmuseum. Verhalen over de zee in 100 iconen

- advertentie -
Museum Rotterdam-maquette stad van de toekomst 1955
Vanaf zaterdag 6 februari is het nieuwe Museum Rotterdam geopend voor het…
Hermitage Amsterdam (cc - Fentener van Vlissingen)
Voor het eerst in Nederland komt er een Outsider Art Museum met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: