Feyenoorder bedacht scheldwoord ‘hondelul’

Auteur:
1 minuut leestijd
Krantenartikel over het voorval (Delpher)

De scheldnaam ‘hondelul’ is in de wereld geholpen door de rechtsachter Piet Romeijn van Feyenoord. Op 7 december 1969 was Romeijn woest op scheidsrechter Arie van Gemert. Die zondagmiddag stond Feijenoord, uit in Enschede, door een doelpunt van clublegende Ove Kindvall met 0-1 voor tegen FC Twente. Tot de laatste minuut…

Scheidsrechter Arie van Gemert werd in 1969 uitgemaakt voor 'Hondelul' (cc - Anefo - Nationaal Archief)
Scheidsrechter Arie van Gemert werd in 1969 uitgemaakt voor ‘Hondelul’ (cc – Anefo – Nationaal Archief)
FC Twente kreeg in die minuut een discutabele corner waaruit de thuisploeg gelijkmaakte. Van Gemert floot daarna meteen af. Romeijn, die dicht bij Van Gemert stond, zei na het laatste fluitsignaal tegen de arbiter: