Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi

Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi 1502-1503, Koninklijke Bibliotheek

Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi 1502-1503, Koninklijke Bibliotheek

Verdieping van Nederland

Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi
1502-1503, Koninklijke Bibliotheek
Te zien tot en met oktober 2013

Dit boekje is door de Vereniging Vrienden van de Koninklijke Bibliotheek ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de KB in 1998 geschonken. De vereniging zelf vierde in dat jaar haar zestigste verjaardag.

Het boek, dat door Jan Seversz. te Leiden gedrukt is, is niet opmerkelijk vanwege de tekst. Wel omdat van deze druk op dat moment slechts één exemplaar bekend was, dat zich niet in een openbare collectie bevindt. Bovendien staan er 44 prachtige, ingekleurde houtsneden in zoals deze ‘Jezus met de martelwerktuigen’. Lees hier meer over dit boekje.

- advertentie -

Vorige topstuk

Volgende topstuk

 

De Verdieping van Nederland is de gezamenlijke expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief te Den Haag. De permanente tentoonstelling laat topstukken zien uit de collecties van beide instellingen. De inhoud verandert een paar keer per jaar. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: een bijzonder vroeg 16e-eeuws boekje. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

 

Pendule van Foucault in het Panthéon in Parijs
De Franse natuurkundige Léon Foucault is één van de namen die de…
Het koffertje van Lieftinck - Foto: Belasting & Douane…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: