Historicus Arie van Deursen (80) overleden

Een van de bekendere boeken van de historicus

De Nederlandse historicus Arie Theodorus van Deursen is maandag op 80-jarige leeftijd in Oegstgeest overleden.

Prof. dr. A.Th. van Deursen behoorde tot de bekendere historici van Nederland. Hij publiceerde een groot aantal boeken en was gespecialiseerd in het Nederland van de zestiende en zeventiende eeuw. Aan de Vrije Universiteit Amsterdam was hij emeritus hoogleraar nieuwe geschiedenis.

Vorige maand verscheen zijn laatste boek: In Katwijk is alles anders. Hierin beschreef hij hoe zijn woonplaats zich vanaf 1940 had ontwikkeld.

- advertentie -

In 1974 verscheen Bavianen en Slijkgeuzen, zijn eerste grote studie waarin hij uitgebreid in ging op de religieuze verhoudingen tijdens de Gouden Eeuw. Enkele andere bekende boeken van zijn hand zijn Mensen van klein vermogen, Dorp in de polder en De last van veel geluk.

Ronald ReaganDe voormalige Poolse president en vakbondsleider Lech Walesa…
Rita Reys in 2009 - Foto: CC/JurjendonkersDe Nederlandse jazz-zangeres

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: