Historicus Maarten van Rossem populairste lijstduwer

Maarten van Rossem bij KvdB

Historicus Maarten van Rossem blijkt de populairste lijstduwer van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen te zijn geweest.

De Utrechter kreeg 5929 stemmen terwijl hij voorafgaand aan de verkiezingen had aangegeven niet de Kamer in te gaan, hoeveel voorkeursstemmen hij ook zou krijgen.


De bijna zesduizend stemmen die hij kreeg waren ook bij lange na niet voldoende om met een voorkeursstem te worden gekozen. Daarvoor zijn 16.000 stemmen nodig.

- advertentie -

In 2009 was Maarten van Rossem ook lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen. Toen kreeg hij voldoende stemmen voor een plaats in de gemeenteraad van zijn stad, maar daar zag hij van af.

Maarten van Rossem is behalve historicus ook een televisiepersoonlijkheid die vaak te gast is in verschillende talkshows om zijn mening te geven over zeer uiteenlopende onderwerpen. De Utrechter heeft ook een eigen glossy en geeft sinds enkele jaren in december eindejaarsconferences.

Maarten van Rossem was deze week te gast bij ‘1 voor de verkiezingen’ om te praten over de kabinetsformatie:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bor De Wolf - Still YouTubeStemacteur Ger Smit is…
Een van de bij Schöningen gevonden speren - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: