Historiek brengt verhalenbundel uit

Tot nu toe speelde alles wat Historiek deed zich eigenlijk online af. Met de verschijning van een historische verhalenbundel is daar verandering in gekomen. De rijk geïllustreerde bundel bevat meer dan vijftig bijzondere historische verhalen en anekdotes en is sinds deze week te bestellen.

Historische verhalen - Bundel HistoriekDe geschiedenisbundel is samengesteld door Historiek-oprichter Yuri Visser en de aan Historiek verbonden historicus Enne Koops, tevens geschiedenisleraar in Ermelo. Aan bod komen onder meer verhalen over een Jodin die in Auschwitz een nazi doodschoot, historische ‘laatste woorden’, de anti-tankhond, een verhaal over een roekeloze uitvinder en de eerste selfie. Wat heeft de Mont Ventoux met het humanisme te maken en waarom liep het vroeger erg slecht af met ‘eigenzinnige kinderen’?

Op de achterflap van de bundel – volgens ons een ideaal cadeau voor geschiedenisliefhebbers – staat het volgende:

“Deze bundel bevat ruim vijftig bijzondere historische verhalen en anekdotes. Van een kip zonder kop die zijn baasje geen windeieren legt tot een pijnlijk verhaal over keizerlijke aambeien. En van een man die zichzelf tot keizer van de Verenigde Staten uitroept tot een historische (Duitse!) practical joke. Historische rariteiten, maar ook enkele verhalen met een serieuzere ondertoon.”

De bundel (€ 15) is uitsluitend verkrijgbaar via de webshop van Historiek.

De eerste reacties:

Frans II Francken, 1636
Zonder dat je er misschien bij stilstaat, zijn verzamelingen zoals die bijvoorbeeld…
Op woensdag 12 juli 1820 stond een enorme volksmassa tot ver in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: