Dark
Light

Historiek brengt verhalenbundel uit

Auteur:
1 minuut leestijd
Historiek publiceert verhalenbundel
Historiek publiceert verhalenbundel

Tot nu toe speelde alles wat Historiek deed zich eigenlijk online af. Met de verschijning van een historische verhalenbundel is daar verandering in gekomen. De rijk geïllustreerde bundel bevat meer dan vijftig bijzondere historische verhalen en anekdotes en is sinds deze week te bestellen.

Historische verhalen - Bundel HistoriekDe geschiedenisbundel is samengesteld door Historiek-oprichter Yuri Visser en de aan Historiek verbonden historicus Enne Koops, tevens geschiedenisleraar in Ermelo. Aan bod komen onder meer verhalen over een Jodin die in Auschwitz een nazi doodschoot, historische ‘laatste woorden’, de anti-tankhond, een verhaal over een roekeloze uitvinder en de eerste selfie. Wat heeft de Mont Ventoux met het humanisme te maken en waarom liep het vroeger erg slecht af met ‘eigenzinnige kinderen’?

Op de achterflap van de bundel – volgens ons een ideaal cadeau voor geschiedenisliefhebbers – staat het volgende:

“Deze bundel bevat ruim vijftig bijzondere historische verhalen en anekdotes. Van een kip zonder kop die zijn baasje geen windeieren legt tot een pijnlijk verhaal over keizerlijke aambeien. En van een man die zichzelf tot keizer van de Verenigde Staten uitroept tot een historische (Duitse!) practical joke. Historische rariteiten, maar ook enkele verhalen met een serieuzere ondertoon.”

De bundel (€ 15) is uitsluitend verkrijgbaar via de webshop van Historiek.

De eerste reacties:

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×